BambooLogic

Europese bamboe

BambooLogic en haar dochterondernemingen realiseren bamboevelden in Europa en zijn actief in de (primaire) verwerking en handel van bamboe. Hierbij  spelen we in op de snel groeiende Europese vraag naar bamboe. Bij voorkeur maken we gebruik van gedegradeerde en / of verlaten gronden, in regio’s waar de landbouwsector en werkgelegenheid een boost nodig heeft.

Wat kan BambooLogic betekenen in de huidige markt?

In een tijd waarin één derde van de landbouwgronden in Europa gedegradeerd is en de klimaatevolutie gecountered moet worden, zijn mensen op zoek naar duurzame en winstgevende alternatieven. Hierbij kan niet om bamboe heen gekeken worden; één van de meest veelzijdige landbouwgewassen. BambooLogic heeft vraag naar Europese bamboe van verschillende marktspelers. Op dit moment is er geen bamboekweek op industriële schaal aanwezig in Europa. Dat is waar BambooLogic een oplossing wenst te bieden.

Gezien de groeiende verduurzaming in industrie en maatschappij, zijn we bij BambooLogic overtuigd dat het hét uitgelezen moment is om een duurzame bamboe-industrie in Europa te vestigen.

Eén van de meest veelzijdige landbouwgewassen

Bamboe is met zijn uitzonderlijke kenmerken en meer dan 10.000 producttoepassingen één van de meest veelzijdige gewassen. Bamboe groeit goed op verarmde, gedegradeerde of tot een bepaalde mate vervuilde grond. Bamboe kan op een 100% organische manier verbouwd worden.
Elk deel van de bamboeplant kan gebruikt en verwerkt worden.

  • Bladeren voor de dranken- & voedingsindustrie, pharma & health care en als organisch materiaal
  • Scheuten voor de voedingsindustrie
  • Vezels voor de textielindustrie, composieten & papierindustrie
  • Hout voor meubels, vloeren, architectuur, constructie & decoratie
  • Restproduct voor biomassa
Bamboologic - bamboevezels

Alternatief voor traditioneel hout

Het aanbod van geschikt hout loopt terug omdat ongeveer 30% van het hout illegaal is geproduceerd en ongeveer 40% van het hout niet duurzaam gecertificeerd is. Het bewustzijn van de consument over de verwoestende effecten van ontbossing, zoals klimaatverandering, vergroot de behoefte aan een alternatief. Bamboe wint steeds meer aan populariteit als duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Bamboeproducten zijn populair vanwege hun kenmerken die nauw aansluiten bij de kwaliteiten van tropisch hardhout zoals de duurzaamheid en sterkte.