Kiber Watches

Quality watches

Kiber® is een Nederlands horlogemerk dat gericht is op de beste prijs-kwaliteit verhouding. Wij hebben geen externe verkopers en geen winkels, alles gebeurd uitsluitend online waardoor wij in staat zijn om onze prijzen laag te houden. Benieuwd naar het verhaal achter Kiber?

Over Kiber

Kiber® is opgericht in 2005 door Richard Kies. Zijn fantasie wordt werkelijkheid. Een eigen horloge merk lanceren, dat is de droom van iedere horloge liefhebber! Het Nederlandse horloge merk kent inmiddels tienduizenden enthousiaste dragers.

De ambities van Kiber® worden steeds groter en daarbij spelen het internet en offline sales een belangrijke rol. Om de ontwikkeling van zowel internet als offline sales extra kracht bij te zetten is Richard op zoek gegaan naar de juiste partner om dit te kunnen bewerkstelligen.

Uiteindelijk is hij in contact gekomen met Jeroen Adriaans (ondernemer & e-commerce specialist. Jeroen heeft zich in het verleden meerdere malen bewezen en laten zien dat hij weet hoe je een merk in de markt moet zetten. Jeroen richt zich op de organische vindbaarheid, social media en de marketing strategie. Richard zal zich voornamelijk bezig houden met de uitbreiding van de horloge collectie, marketing en zijn zoon Zino met de service en logistiek voor on- en offline sales.

Als gedreven ondernemers delen wij niet alleen het bedrijf maar ook één grote passie: horloges!

Historie

In 2005 kreeg Kiber® het levenslicht. Het bedrijf van Richard vertegenwoordigde jarenlang daarvoor – al vanaf 1996 – o.a. de horlogemerken Kienzle, Beuchat en Breil voor de Benelux als importeur.

Na een verschil van inzicht met een nieuwe Chinese eigenaar kwam er een recht zaak met Kienzle, op dat moment bepaalde dit merk voor een groot gedeelte de omzet. Richard werd snel in het gelijk gesteld en heeft met zijn bedrijf een schadeloos stelling ontvangen en met een deel van dat geld én eigen middelen vond Kiber® het levenslicht.

Hiermee kon de volledige collectie, bedrijfsstructuur, positionering en de marketingstrategie van Kiber® zelf worden bepaald zonder overleg te hebben met eigenaren van merken, die vanuit andere landen met hun specifieke culturen er hele andere gedachten op na hielden. Die zelfstandigheid heeft Kiber® gebracht waar het nu is; een stabiel Nederlands merk met fans over de hele wereld.

In 2008 werd er besloten dat Kiber® alleen nog verkrijgbaar zou zijn via internet en tot 2020 is dat zo geweest. Uitsluitend verkoop van fabriek aan consument via internet. Wellicht dat we nu alsnog kiezen voor een zowel online- als offline aanpak.

Filosofie

Wij geloven in de lange termijn. Merken komen vaak snel, worden kort héél groot en verdwijnen dan in een nog hoger tempo. Kiber® bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar. En over 20 jaar zijn wij er nog. Dat is een belangrijke doelstelling van dit oer Hollandse horloge merk. Dan kan alleen als je klantvriendelijk bent en top kwaliteit levert.

Modellen ontwikkelen voor ons merk is een groot plezier, het dragen ervan moet een nog groter plezier zijn. Wij besteden dan ook veel aandacht aan ontwerp, productie en kwaliteitscontrole van de horloge collectie.

Kiber® zoekt bij het ontwerp altijd naar de beste materialen om een horloge te maken en combineert dat met een eerlijke prijsstelling. Value for money, daar wordt iedereen blij van, geloven wij.

Kiber Iluma

De Kiber Iluma brengt het beste van alle werelden bij elkaar. Een prachtig design, duidelijke weergave van zowel tijd, dag als datum aanduiding en op ieder gewenst tijdstip van de dag af te lezen, zelfs tijdens de donkerste nachten.

Het idee/ het concept

De uitdaging werd bij ons neergelegd om het ideale horloge te ontwikkelen wat qua design, techniek en toepassingen geschikt is voor iedereen. Het is daarom van belang dat het horloge betrouwbaar loopt en dus altijd de juiste tijd weergeeft, dat het duidelijk af te lezen is en er een goede balans is tussen de wijzerplaat, de kast en de band. Met deze uitgangspunten zijn we naar de tekentafel gegaan en hebben daar een aantal criteria samengesteld.

Wat is het beste uurwerk voor dit horloge? Hoe maken we de wijzerplaat overzichtelijk en stijlvol tegelijk? Welke kast past bij de wijzerplaat? Welke horloge band(en) complementeren het geheel? Lees hier alles over de Kiber Iluma.