Jeroen Adriaans - Nieuws - Undiemeister daklozen in nieuw ondergoed

Daklozen in nieuw ondergoed dankzij actie vóór goede doel en tégen Black Friday

Eindhoven – Zo’n vijfduizend daklozen in Eindhoven, Helmond en diverse andere Nederlandse steden kunnen zich binnenkort in gloednieuwe boxershorts hullen, met dank aan een goededoelenactie van ondergoedbedrijf Undiemeister. 

In plaats van mensen aan te moedigen om naar korting te graaien, sporen we ze juist aan om iets te doen voor hun minder bedeelde medemens.

De mede door Mierlonaar Jeroen Adriaans opgerichte firma beloofde voor iedere bestelling een boxershort te doneren aan de daklozenopvang. De inmiddels beëindigde campagne leverde ruim een ton op, wat neerkomt op ongeveer vijfduizend shorts.

Reactie op Black Friday

De vrijgevigheid van het in december vorig jaar opgerichte Undiemeister is volgens Adriaans een reactie op Black Friday. ,,In plaats van mensen aan te moedigen om naar korting te graaien, sporen we ze juist aan om iets te doen voor hun minder bedeelde medemens.” Undiemeister rekende op zo’n 25.000 euro, maar de actie bracht het viervoudige daarvan op.

Onder meer Eindhovense daklozen mogen binnenkort Undiemeister-boxershorts aantrekken. Adriaans: ,,En ook Helmond hebben we in het vizier.”

Bron: Eindhovens Dagblad