Undiemeister - finalist logo 2020 - KVK innovatieprijs 2020

Undiemeister® genomineerd voor de KvK innovatieprijs 2020!

Sinds 2009 organiseert de Kamer van Koophandel en Fabrieken (beter bekend als de KvK) de KVK Innovatieprijs van het jaar. In die context kiest een deskundige jury ieder jaar de top 100 meest innovatieve ondernemingen van Nederland.

De finalisten van de KVK innovatieprijs 2020

Donderdag 26 november 2020 maakte KvK de namen bekend van de ondernemingen die een plaats veroverd hebben in de 15e editie van de KvK Innovatie Top 100. En inderdaad, Undiemeister® staat in de top 100 van Nederland!

De KvK meldt op haar website dat een panel van innovatie-experts de selectie heeft gemaakt uit bijna 400 inzendingen, die voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100 in aanmerking wilden komen. Slechts 25% van alle aanmeldingen heeft deze selectie gehaald. De experts hebben alle nominaties beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Innovatie zorgt voor groei

Over innovatie zegt de KvK verder op haar website: “Innovatie zorgt voor groei. Uit recent onderzoek dat KVK heeft verricht onder de ondernemers uit 14 edities van de KVK Innovatie Top 100 blijkt dat voor meer dan driekwart van de ondernemers geldt dat de destijds voorgedragen innovatie nog steeds onderdeel is van de bedrijfsstrategie.

Ook geven driekwart van de ondernemers aan dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en dat de omzet is gestegen. Bij 72% is dit het geval. De winst en productiviteit neemt toe bij 57%. Bij iets meer dan de helft is het aantal medewerkers toegenomen en de export gestegen”.

Undiemeister heeft een CO2 neutrale stof genaamd Mellowood®

De keuze op Undiemeister® is vanwege de wijze waarop wij onze speciale stof, Mellowood® laten maken, namelijk zoveel mogelijk CO2 neutraal. Uiteraard maken de geweldige eigenschappen van Mellowood® het plaatje compleet.

De 9 koppige jury staat onder voorzitterschap van Ruud Koornstra, en zal op 21 januari 2021, tijdens een spannende countdown, de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekendmaken.

Undiemeister® is ontzettend blij met deze erkenning en vooral bijzonder trots om als één van de weinige textielondernemingen een plaats in de top 100 te hebben veroverd, tussen vele aanmeldingen uit de ICT, food & agro en de creatieve industrie.     

Bron: https://undiemeister.com