Jeroen Adriaans - Undiemeister onderbroeken duurzaamheid Duitsland

Undiemeister breidt uit naar Duitsland

Na het succes in Nederland wil Jeroen Europa veroveren, om te beginnen in Duitsland. Daar beginnen de onderbroeken en shirts langzaam aan te slaan. De ondernemers hebben daar al zo’n 10.000 klanten en als het aan Jeroen ligt, worden dat er alleen maar meer. ,,We hebben geen glazen bol, maar het ziet er voortvarend uit.”

Volgens de ceo zijn er enorme verschillen tussen Nederlandse en Duitse klanten. Zo noemt Jeroen onze oosterburen kritischer en doen ze meer onderzoek voordat ze producten kopen. Als je in Nederland een mooi verhaal in de krant hebt, nemen mensen dat volgens Jeroen al snel aan. ,,Heel veel mensen roepen: ik ben duurzaam, maar niemand kijkt of dat echt zo is. De Duitser gaat echt op onderzoek uit. We zijn nu al vijf jaar bezig, maar van de Duitsers krijg ik vragen die ik in Nederland nog nooit heb gehoord.”

Jeroen gaat internationaal met onderbroekenmerk: ‘In Duitsland krijg je maar één kans’

Spiegelen aan Duitse en Amerikaanse markt

Vragen over certificaten bijvoorbeeld,. of hoe het zit met papierwerk. Door deze kritische houding kost het meer tijd voordat Duitsers tot aankoop overgaan. ,,Maar uiteindelijk krijgen we ze wel overgehaald”, aldus Jeroen. Ook krijg je als merk in Duitsland maar één kans om te laten zien wie je bent. ,,Ze zijn iets minder vergevingsgezind.”

Jeroen kijkt naar merken die het goed doen in Duitsland, maar spiegelt zich ook aan Amerikaanse merken om zo een goede combinatie op de markt te brengen. En hij probeert samen te werken met native Duitsers. ,,Het is toch een andere cultuur. Ik kan wel denken dat ik het weet, maar niemand weet het beter dan een Duitser zelf.” Zo schakelde Jeroen Duitse partijen in voor advies over een advertentie in een Duitse krant. En waar Undiemeister in Nederland zelf verantwoordelijk is voor de socialemediamarketing, besteden ze dit in Duitsland uit aan een Duits bureau.

Meer crowdfunding voor Undiemeister

Om de Duitse droom te realiseren, is Undiemeister een crowdfunding begonnen. Daarvoor hadden ze twee ideeën uitgewerkt. ,,Het plan van 750.000 euro was het doel, maar met een half miljoen zouden we ook al wel uit de voeten kunnen.” In eerste instantie besloten ze in te zetten op een half miljoen, want 750.000 euro is dat niet veel te hoog gegrepen?

Het beoogde doel van 500.000 euro was ‘in een mum van tijd’ binnen en daar stopte het niet. Jeroen werd vervolgens benaderd door investeerders die nét de boot hadden gemist en graag nog mee wilden doen. ,,Dan hadden we misschien toch in moeten zetten op die 750.000 euro. Dat is de reden dat we een aanvullende financiering gestart zijn.” De nieuwe financiering is ingesteld op 125.000 euro, waarvan de helft inmiddels al is behaald.

Jeroen denkt dat de crowdfunding zo aanslaat, doordat ze het in het verleden ook al eens hebben gedaan. ,,We zijn in 2019 gestart via crowdfunding. We zijn netjes alle afspraken nagekomen en hebben alle aflossingen gedaan. Ik denk dat dit al een stukje vertrouwen schept.” Daarnaast geloven mensen in het product.

Met de opbrengst van de crowdfunding wil Undiemeister dus groeien in Duitsland. Het uiteindelijke doel? ,,Het zou mooi zijn als we het eerste jaar tussen de 750.000 en een miljoen euro omzet uitkomen.” Een echt goede inschatting maken is volgens Jeroen lastig. ,,Het ligt eraan hoe snel je de juiste snaar raakt. In Nederland hadden we het eerste jaar al meer dan dat en Duitsland is zeven keer zo groot, dus misschien wordt het wel meer. We gaan het zien.”

Bron: De ondernemer